Facebookskolans blogg
Alla de senaste nyheterna och tipsen om Facebook
Missa inget. Följ oss!
facebook   twitter   RSS

Äntligen kan man söka efter inlägg på Facebook

Två års väntan är över. Nu kan du använda Facebooks sök funktion för att hitta bilder, texter, videor och länkar genom att söka efter nyckelord i inlägg.

Det har gått nästan två år sedan Facebook lanserade Graph Search, en ambitiös sökfunktion som du kan använda för att hitta användare, event, företag, spännande platser, vänner och en hel del annat med hjälp av smarta filtreringsmöjligheter. Redan vid lanseringen av Graph Search nämnde Facebook att det också skulle bli möjligt att söka efter inlägg och det är denna möjlighet som man nu rullar ut. Genom att använda nyckelord i sin sökning kan användare från och med idag söka efter specifika inlägg från vänner samt sidor.

Så hur fungerar det? När man nu börjar skriva sin sökning i Facebooks sökruta får man upp sökord som är relevanta för sökningen. Ett exempel på detta ser du här nedanför när en användare börjat söka efter “Jessica” och får förslag på vänner och användare som heter Jessica men också på inlägg som innehåller “jessica bröllop” och “Jessica Muir Woods”. Klickar man på dessa exempel får man upp en resultatsida som fokuserar på enskilda inlägg som innehåller dessa ord.Det ska påpekas att denna nya sökmöjlighet inte förändrar vad som är synligt och tillgängligt för användare. Facebook sökmotor respekterar användarens sekretessinställningar, vilket innebär att användare endast kan söka efter information om dig som de redan kan se på Facebook. Så är dina inlägg inställda på sekretessinställningen “vänner” så kommer dessa inlägg alltså inte dyka upp i obehörigas sökresultat.
I videon nedan förklarar Facebook mer om hur den nya sökmöjligheten fungerar tillsammans med dina sekretessinställningar:Den nya sökmöjligheten rullas just nu ut för de som använder Facebook på engelska på datorn eller på sin iPhone. Facebook säger att det ska vara tillgängligt för alla användare i USA inom några veckor och när lanseringen är helt klar kommer man att börja bygga på en version som även fungerar för Android.
Det finns än så länge ingen information om när funktionen kommer på svenska men byt språk från svenska till engelska på din profil så kan du se hur Facebooks nya sök fungerar.

Vill du läsa mer om Facebooks nya sökmöjlighet? Klicka dig in på http://search.fb.com/.

Har du fått denna sökfunktion på din Facebook än?

Om Artikeln:
Robert Rydefalk Skribent: Robert Rydefalk
Datum: 2014-12-08
Tid: 04:21:52
Taggar:
Gilla / Dela:Kommentera grna: