Facebookskolans blogg
Alla de senaste nyheterna och tipsen om Facebook
Missa inget. Följ oss!
facebook   twitter   RSS

Bättre bilder på Facebook

Facebook har ofta ändrat hur man visar bilder. Nu genomför man ännu en stor förändring och implementerar högupplösta bilder och fullskärmsläge.

Det sociala nätverket uppdaterade senast sin fotovisare i februari. Fotovisaren öppnades då upp i en popup-ruta med information, kommentarer och annonser i det högra sidofältet.
Dessa ändringar är fortfarande på sin plats men Facebook kände att bilderna som visades inte var av den bästa kvalitén.

Därför har man nu förändrat i tekniken över hur man visar bilder vilket innebär att bilderna nu blivit skarpare, av högre kvalitet och upp till fyra gånger större än tidigare.

Högupplösta bilder


Fotovisaren kommer nu visa bilder i den högsta möjliga upplösning. Detta innebär att om du har en skärm med hög upplösning kommer du nu kunna se ännu mer detaljerade bilder än jämfört med tidigare.

En nyhet som hör ihop med det här är att bilder som nu laddas upp till Facebook nu hanteras i originalstorlek, tidigare har de skalats ner en del.

Fullskärmsläge


Numera är det möjligt att se bilder i fullskärmsläge.
För att växla till fullskärmsläge klickar du på den lilla pilen som kommer fram uppe till höger på bilden. När du vill hoppa tillbaka från fullskärmsläge klickar du på Escape.Fullskärmsläge för bilder på Facebook fungerar just nu enbart om du använder webbläsarna Firefox eller Google Chrome.

Vill du sprida denna information vidare till dina vänner? Glöm inte att klicka på Gilla-knappen här nedanför.

Om Artikeln:
Robert Rydefalk Skribent: Robert Rydefalk
Datum: 2012-03-26
Tid: 10:58:51
Taggar:
Gilla / Dela:Kommentera grna: