Facebookskolans blogg
Alla de senaste nyheterna och tipsen om Facebook
Missa inget. Följ oss!
facebook   twitter   RSS

Dela mera - med ny Skicka-knapp

Förra veckan släppte Facebook en ny funktion - en skicka-knapp som gör att du enkelt kan dela ett visst innehåll med en utvald skara av vänner. Vi har testat denna nya skicka-knapp och vi måste säga att vi gillar den!

Skicka-knappen ger alla Facebookanvändare möjligheten att skicka ett specifikt innehåll till sina vänner, grupper eller önskade e-post adresser. Med Gilla-knappen delar man ett innehåll på sin wall, tillgängligt för alla sina vänner, men med Skicka-knappen skickar man alltså ett innehåll/sida endast till utvalda vänner.

Innehållet som man delar med sig av skickas som ett meddelande som innehåller en länk till den URL som anges i skicka-knappen, tillsammans med en titel, bild och kort beskrivning av länken. Du kan ange vad som ska visas för titeln, bild och beskrivning genom att använda Facebooks Open Graph meta tags.

Vad ska detta vara bra för då?


Om du planerar en semester med din familj, och letar efter hotell och boende, kan du enkelt dela dina val bara med dina familjemedlemmar eller vänner och senare diskutera de bästa erbjudandena.
Har det publicerats en intressant nyhet som berör ert företag? Dela nyheten med endast dina kollegor.

Med den nya skicka-knappen kan man också på ett stilrent sätt enkelt kombinera både Gilla-knappen och Skicka-knappen på sin webbsida, något som vi gjort här på Facebookskolan.

Vi gillar verkligen den här funktionen eftersom det ibland finns innehåll/sidor som man inte vill dela med alla sina vänner.
Med Skicka-knappen blir det nu mer enkelt att dela ett visst innehåll till särskilda vänner eller grupper.


Läs mer om den nya Skicka-knappen på Facebooks officiella sida.
Vill du ha en skicka-knapp på er webbsida? Följ denna guide.

Om Artikeln:
Robert Rydefalk Skribent: Robert Rydefalk
Datum: 2011-05-05
Tid: 04:37:11
Taggar:
Gilla / Dela:Kommentera grna: