Facebookskolans blogg
Alla de senaste nyheterna och tipsen om Facebook
Missa inget. Följ oss!
facebook   twitter   RSS

Företagare: Så här schemalägger ni era inlägg

Facebook blir allt bättre för företag. I veckan har man både lanserat sidadministratörsroller och schemaläggning av inlägg. I detta blogginlägg går vi igenom hur man kan just schemalägga ett inlägg.

Schemalägg inlägg på Facebook För en del företagare är det bäst att publicera inlägg på helgen då flera av deras kunder finns inloggade på Facebook. Men det har innan varit ett problem då man som företagare helst kanske inte jobbar på helgen.

Detta problem är numera löst då Facebook äntligen lanserat en schemaläggnings-funktion för alla Facebooksidor. Du kan nu alltså sätta att ett inlägg ska publiceras på lördag kl 15:15, helt automatiskt, medan du har tagit helg och njuter av din ledighet.

Hur du schemalägger ett inlägg är väldigt enkelt.
Skriv inlägget precis som vanligt och klicka sedan på klockan nere i hörnet. Välj sedan år, månad, dag, timme och minut då inlägget ska publiceras och klick sedan på Schema.
Sen är du klar och inlägget publiceras på det datum och den tidpunkt du valt!

Schemalägg inlägg

Tänk på att om du väljer ett datum som redan är passerat kommer inlägget visas direkt på motsvarande plats på din sidas tidslinje. Alla tider gäller också för den tidszon du befinner dig i.

Inlägg kan bli schemalagda upp till sex månader i förväg i 15-minutersintervaller men min rekommendation är att man aldrig schemalägger ett inlägg så långt fram i tiden. Tänk också på att du kan komma att behöva besvara kommentarer som skrivs på ditt inlägg så fast den nya schemaläggnings-funktionen är väldigt bra så ersätter den aldrig den manuella hanteringen.
Det är också tyvärr så illa att när man väl har schemalagt kan man inte redigera det. Men för att ta bort ett inlägg som du ångrar att du schemalagt besöker du er sidas aktivitetslogg där du kan se inlägget och antingen ändra dess tid för publiceringen eller ta bort det.

En bra funktion men glöm aldrig att det är den manuella närvaron som föder er framgång.
Kommer du använda schemaläggningen?

Ps. En annan bra funktion som Facebook lanserat i veckan är administratörsroller för Facebooksidor.

Om Artikeln:
Robert Rydefalk Skribent: Robert Rydefalk
Datum: 2012-06-01
Tid: 08:03:09
Taggar:
Gilla / Dela:Kommentera grna: