Facebookskolans blogg
Alla de senaste nyheterna och tipsen om Facebook
Missa inget. Följ oss!
facebook   twitter   RSS

Hantera vänlistor på Facebook som i Google+

Har du testat Google+ är chansen stor att du testat Circles och möjligheten att lägga till dina vänner och kontakter i olika listor (cirklar).
Med applikationen Circlehack kan du nu, på Facebook, hantera dina vänlistor på precis samma sätt som i Google+.


Med vänlistor på Facebook kan du organisera listor över vänner så att du enkelt kan dela ett specifikt innehåll med en viss grupp vänner. Du kan också filtrera visningen av aktiviteter för varje lista för sig på din startsida.

Men att hantera sina vänlistor kan vara lite trögt speciellt om man provat Google+ där det är väldigt smidigt att skapa och hantera vänlistor (cirklar).

Facebooks inofficiella svar på detta hittar man i applikation Circlehack som importerar alla dina vänner och låter dig, på precis samma sätt som i Google+, skapa och hantera vänlistor.

Vänlistor i Facebook

Administrera vänlistor


Circle Hack är en väldigt enkel applikation som är byggd av fyra dataingenjörer på Facebook.
Du godkänner applikation genom att gå in på www.circlehack.com och ge applikation behörighet till att komma åt alla dina vänner.

När du väl godkänt applikationen importerar Circlehack alla dina vänner och du kan enkelt dra vänner till olika vänlistor. Att skapa en vänlista är lika enkelt - dra en vän till cirkeln som heter "Drag here to create a new list".

Det finns några funktioner som Circlehack inte klarar av.
Att se alla vänner i en specifik lista eller ta bort en vän från en specifik lista går inte att göra i skrivande stund.
Men dessa relativt enkla ändringar kan som vanligt man göra via Facebooks vanliga gränssnitt.

Skicka statusmeddelande till en vänlista


När du administrerat klart dina vänlistor är det kanske läge att skicka ett statusmeddelande till en specifik vänlista.

Då besöker du din Facebookprofil, skriver ditt meddelande i fältet "Vad gör du just nu", klickar på nyckellåset och väljer anpassa.
Välj sedan "Vissa personer" i fliken där du väljer vilka statusmeddelandet ska vara synligt för.
Skriv nu namnet på din skapade vänlista eller de vänner som du vill dela ditt statusmeddelande med.

När du är klar med att fylla i vilka vänner eller vänlistor som ska kunna se ditt statusmeddelande klickar du på Spara inställning.

Skicka sedan iväg ditt statusmeddelande precis som vanligt genom att klicka på Dela!

Om Artikeln:
Robert Rydefalk Skribent: Robert Rydefalk
Datum: 2011-07-31
Tid: 13:39:06
Taggar:
Gilla / Dela:







Kommentera gärna: