Facebookskolans blogg
Alla de senaste nyheterna och tipsen om Facebook
Missa inget. Följ oss!
facebook   twitter   RSS

Puffa på Facebook, är funktionen borta?

Puffa på Facebook är en av det sociala nätverkets mest omdiskuterade funktion.
Vad är en puff? Vad innebär det att puffa någon? Och var har funktionen tagit vägen nu när Facebook uppdaterat flera av sina funktioner?


Puffa på Facebook Ofta när jag loggar in på Facebook ser jag att människor har puffat mig. Facebook hävdar att puffen kan användas "för att säga hej" till dina vänner. Men vi är många som tolkar denna funktion på olika sätt.

Att puffa någon kan betyda flera olika saker - att man "hejjar" på någon, retas med någon, flörtar med någon osv. Det är helt enkelt upp till den som puffar att bestämma vad denne menar när han eller hon puffar någon.

Facebooks VD, Mark Zuckerberg, har för tillfrågats om funktion och lär ha svarat:
"När vi skapade "puffen" tyckte vi att det skulle vara häftigt att ha en funktion utan något särskilt ändamål. Att puffa någon kan tolkas av människor på många olika sätt och vi uppmuntrar alla att komma med egna betydelser."

Hur puffar jag någon?


Puffunktionen har flyttat runt en hel del på Facebook det senaste året. Nu hittar man funktionen om du besöker en person och klickar på "kugghjulet" i högra hörnet. Här kan ni se er vänskapssida, föreslå vänner och ni kan alltså också puffa personen.
Klicka på Puffa och ni har puffat personen.

Det spelar ingen roll om personen har installerat Timeline på sin profil eller om han/hon har den gamla profilsidan kvar - ni hittar alltid puffunktion under kugghjulet.

Puffa på Facebook

När du puffar någon visas en puffsymbol på den personen startsida med alternativet att "Ta bort puff" eller "Puffa tillbaka".

Blivit något klokare på puffunktionen? Om inte så är det ingen fara - lek runt med funktionen och bestäm själv vad det betyder för dig när du puffar någon på Facebook.

Om Artikeln:
Robert Rydefalk Skribent: Robert Rydefalk
Datum: 2011-10-17
Tid: 06:00:25
Taggar:
Gilla / Dela:Kommentera grna: