Facebookskolans blogg
Alla de senaste nyheterna och tipsen om Facebook
Missa inget. Följ oss!
facebook   twitter   RSS

Smart Lists för enklare filtrering och delning

Facebook har börjat testa flera ändringar i nyhetsflödet i form av filtrering med vänlistor och Smart Lists som automatiskt ska kategorisera ens vänner.
Detta för att göra det mer enkelt för användarna att filtrera, dela och få fram precis det innehållet de är intressade av.


Att Facebook vill att vi enkelt ska kunna se all information relevant för oss är tydligt. De senaste veckorna har man genomfört flera stora tester. Man har testat The ticker, ändrat chatten och skapat nya möjligheter för taggning och delning. Nu verkar man testa nya automatiska vänlistor i form av Smart Lists som ytterligare ska kunna hjälpa användare att filtrera vilken information de vill se samt mer enkelt kunna välja vilka vänner man vill dela ett specifikt inlägg med.
Smart lists på Facebook

Dessa änsålänge såkallade Smart Lists ska enligt rykten automatiskt gruppera vänner i tre olika grupper:
  • Personer du arbetar med
  • Personer du gick i skolan med
  • Personer som bor inom 80km från av dig
Dessa Smart lists gillar jag. Det är inte alla som orkar sortera alla sina vänner i vänlistor därför skulle det vara skönt om Facebook automatiskt ordnade detta åt oss genom smart lists.
Det blir då också väldigt effektivt att skicka ut meddelande som "Ska på Bio i Stockholm ikväll, någon som ska med?" eller "Någon av jobbarkompisarna som är sugen på en fredagsöl?".

Många tester


Det kan inte vara lätt att ansvara över nyhetsflödet på Facebook. Med fler än 750 miljoner användare där alla har någon form av unikt behov ska man få fram ett nyhetsflöde som alla är nöjda med. Helt enkelt, inte en lätt uppgift.
Men vänlistor och dessa Smart Lists är ett smart sätt att lösa det på.

Det är många som tycker det är tråkigt när Facebook testar nya funktioner. Personligen tycker jag att alla dessa tester visar att Facebook bryr som om sina användare och att de är väldigt måna om att behålla första platsen som världens största sociala nätverk. Tester driver Facebook framåt.

Facebook har valt att inte kommentera dessa uppgifter så vi vet inte om Smart Lists kommer lanseras eller om de bara var del av ett test.

Ps. Vill du sortera upp dina vänlistor snabbt och enkelt rekommenderar jag Circle Hack.

Om Artikeln:
Robert Rydefalk Skribent: Robert Rydefalk
Datum: 2011-09-10
Tid: 11:35:14
Taggar:
Gilla / Dela:Kommentera grna: