Facebookskolans blogg
Alla de senaste nyheterna och tipsen om Facebook
Missa inget. Följ oss!
facebook   twitter   RSS

Snart annonser i ditt nyhetsflöde på Facebook

Sponsrade händelser består av annonser från företag som består av händelser som är utförda av dina vänner på Facebook t.ex. när ett företag visar att en av dina vänner har gillat deras Facebooksida. Dessa annonser kommer också, enligt de senaste ryktena, snart visas i ditt nyhetsflöde.

Bra nyheter för annonsörer. Mindre bra nyheter för vanliga användare.
Med start nästa månad kommer Facebook testa att köra annonser i nyhetsflödet för alla användare. Vi vet ännu inte så mycket om dessa annonser mer än att det är företaget Ben & Jerry som kommer bli det första företaget som ska testa på dessa annonser. Vi vet också att dessa annonser kommer markeras, vilket gör det tydligt att de är just annonser, att användaren kommer se max en annons i sitt nyhetsflöde per dag, att annonsen kommer ta lika stor plats som ett vanligt inlägg i nyhetsflödet och att man, precis som vanligt, ska kunna ta bort eller anmäla en annons som man inte gillar.

Hur det kan komma se ut ser ni här på en bild vi lånat från InsideFacebook.com.

Annonser i nyhetsflödet

En del användare kommer säkerligen bli frustrerade över att se annonser i sitt nyhetflöde men vi ska komma ihåg att Facebook blir långt ifrån det första företaget som arbetar med annonser på detta vis. Twitter lanserade för några månader sedan riktade tweets mot deras användare. Denna form av annonsering fick till en början utså en del kritik men glömdes bort rätt snabbt och det finns ingen statistik idag som tyder på att dessa annonser skapat en sämre upplevelse av Twitter.

Facebook har sedan en tid tillbaka visat annonser i Tickern (realtidsflödet) utan för mycket kritik från sina användare. Så kanske är det så att denna förändring inte kommer leda mycket irritation. Sponsrade händelser är ändå de annonser som är mest relevanta för oss användare då våra vänner skapat någon form av händelse på ett företags Facebooksida som vi via sponsrade händelser tar del av.

Vad tycker du om annonser i nyhetsflödet?

Om Artikeln:
Robert Rydefalk Skribent: Robert Rydefalk
Datum: 2011-12-21
Tid: 09:19:34
Taggar:
Gilla / Dela:Kommentera grna: