Facebookskolans blogg
Alla de senaste nyheterna och tipsen om Facebook
Missa inget. Följ oss!
facebook   twitter   RSS

Synka alla dina mobilbilder direkt med Facebook

Facebook meddelade förra veckan att man lanserar foto-synkronisering för sina mobila användare. Funktionen är inbyggd i det sociala nätverkets mobila applikationer för Android och iOS och gör det lättare för användare att automatiskt ladda upp sina bilder till Facebook.

Facebook har under en längre tid testat foto-synkronisering för en del användare. Testerna har slagit väl ut och i förra veckan meddelade Facebook att man nu lanserar foto-synkronisering för alla som använder Facebook via sin Android-telefon eller iPhone.

Godkänner man foto-synkronisering i sin mobil kommer Facebook automatiskt ladda upp och spara alla bilder man tar man med sin mobil. Bilderna kommer sparas i ett privat album, endast tillgängligt för den enskilda användaren, och användaren kan sedan enkelt välja vilka bilder som ska vara publika samt dela dessa med sina vänner.Om du önskar ha foto-synkronisering behöver du ha den senaste versionen av Facebooks mobila applikationer för Android eller iPhone.
Väl nerladdad frågar Facebook om du vill använda foto-synkronisering och då klickar du bara på Get started.Jag har testat både på iPhone och Android och gillar denna nya funktion. Skulle min telefon försvinna har jag alltid tillgång till mina bilder via Facebook och jag kan mer enkelt och smidigt dela bilder med mina vänner.
Jag saknar dock synkroniseringen för iPad. Har inte sett att det fungerar än.

En spännande funktion men inget måste


En annan sak som jag ser positivt på med denna nyhet är att Facebook låter användare själva bestämma om man vill använda foto-synkronisering (opt-in). Kollar vi i backspegeln har man ofta släppt nya funktioner som blivit påkopplade utan användarens godkännande.
Det kommer finnas de användare som tycker att foto-synkronisering är helt fantastiskt. Men det kommer också finnas de som inte vill ladda upp samtliga mobilbilder till Facebook.
Önskar man inte detta väljer men helt enkelt att inte godkänna denna nya funktion.

Vill du veta mer om foto-synkronisering till Facebook rekommenderar jag läsning i Facebooks hjälpcenter.

Om Artikeln:
Robert Rydefalk Skribent: Robert Rydefalk
Datum: 2012-12-03
Tid: 07:20:56
Taggar:
Gilla / Dela:Kommentera grna: