Facebookskolans blogg
Alla de senaste nyheterna och tipsen om Facebook
Missa inget. Följ oss!
facebook   twitter   RSS

Timeline för alla - inom ett par veckor

Nu är det snart dags för den största förändringen på Facebook sedan det sociala nätverket lanserades.
Inom några veckor kommer alla profilsidor bli tidslinjer.


Facebook tidslinje I en bloggpost som Facebook publicerade igår säger man nu att övergången från vanliga profilsidan till den nya tidslinjen kommer snart ske för alla användare. Inom ett par veckor kommer alla användare på Facebook ha tidslinjen.

För er som ännu inte vet vad tidslinjen är så rekommenderar jag mitt blogginlägg Facebook Timeline (tidslinje) - en komplett guide. Men kortfattat kan man säga att tidslinjen är den nya profilsidan där det blir mer enkelt att presentera ditt verkliga jag. Du kan snabbt och enkelt se och välja ut de viktigaste händelserna i ditt liv och det blir mer enkelt att styra vem som ser vad.

Facebook själva beskriven tidslinjen såhär:
"Tidslinjen ger dig ett enkelt sätt att se dina viktigaste händelser och alla andra saker du delat. Du kan även enkelt dela med dig av nya erfarenheter som t.ex. musiken du lyssnar på eller milen du springer."

Under de närmaste veckorna kommer alla att få tidslinje och när man får tidslinjen kommer man ha sju dagar på sig att förhandsgranska och lära kännna sin tidslinje innan den publiceras. Denna "prövotid" ger användarna också chansen att kolla igenom sina inlägg där de antingen kan lägga till händelser eller dölja händelser som de inte vill att någon annan ska se.

Dina sekretessinställningar är desamma som innan men det kan kanske finnas inlägg från 2007, 2008 osv som du idag inte trivs med. Då kan du dölja dessa innan du väljer att publicera din tidslinje (göra den synlig för alla).

Om du vill få tidslinje nu, gå till facebook.com/about/timeline och klicka på "Hämta tidslinje-knappen" i sidfotsmenyn till höger.
På denna sida hittar du också väldigt mycket nyttig information om tidslinjen.

Tidslinjen - något för alla


En hel del har säkerligen frågor om man kan ta bort tidslinjen eller strunta i den? Svaret här är nej.
Tidslinjen är den nya profilsidan och Facebook har varit väldigt tydliga med att alla kommer få tidslinjen.
Personligen, då jag tycker tidslinjen är fantastisk, hoppas att alla nya användare direkt ser alla möjligheter med tidslinje (fast den kanske kan anses vara rörig från en början).

Ps. Facebook kommer snart försöka applicera tidslinjen även för företagssidor och "gilla-sidor" men något datum för detta är inte bestämt än.

Lästips:
Facebook Timeline (tidslinje) - en komplett guide.
10 roliga och kreativa tidslinjer.

Om Artikeln:
Robert Rydefalk Skribent: Robert Rydefalk
Datum: 2012-01-25
Tid: 06:28:47
Taggar:
Gilla / Dela:Kommentera grna: